2016. június 30., csütörtök

Mackós szundikák

Dani nem tudta megjegyezni a rágcsakendő szót, ezért egyszerűen csak "olyan gyereknyúzó" néven emlegette ezeket a kendőket, miközben horgoltam őket.
Ikerkislányoknak készültek, olyan lassan, hogy a hölgyek már két hónaposak, de csak holnap reggel fogják megkapni. Mondjuk a macik elkészültek, csak a postázás halasztódott, meg a fényképezés, addig-addig, hogy végül holnap a srácok elviszik személyesen.





A mackók feje egy kicsit sajátosan sikerült, úgyhogy itthon egyszerűen csak a Shrek1 és Shrek2 névre hallgatnak, de remélem, a lányok az ogrefejük ellenére szeretni - és nyúzni - fogják őket.

Fonal: Drops Safran
Tű: hát ha jól emlékszem, a szoknyákhoz 3 mm, a fejekhez 2,5. 


2016. június 18., szombat

Luca szé.... ja nem, Lauri kendő

Annás neve elég komoly garancia rá, hogy amit ő tervez, az meg van tervezve, rendesen le van írva, és a végén biztos, hogy jó lesz, szóval ami rajta múlik, azt ő a maga részéről megteszi, viszont sajnos meghorgolni nem tudja az ember helyett, azt egyénileg kell valahogyan kivitelezni. Például lehet lassan is. Április óta küzdöttem ezzel a kendővel, és csütörtök reggel végeztem el az utolsó simításokat.

Nem biztos, hogy jó szó a küzdelem, mert valójában egyáltalán nem is nehéz, de pont annyira oda kell figyelni rá végig, hogy háttérhorgolni igazából ne lehessen, tehát nem beszélgetős, nem filmnézős, nem kocsmázós minta. Mindegy, kész van :-)

Két gombolyag Malabrigo lace fonalból horgoltam 2,5 mm-es tűvel, ha jól számoltam, a 800 méterből 40 sor jött ki, plusz a pikós-cikkcakkos szegély. Nem bántam meg ezt a zöldes-lilás-átmenetes árnyalatot (Hummingbird névre hallgat), mert így a kendő szigorúan ismétlődő, de sosem egyforma színű geometrikus mintája egyrészt a gyerekkori játék kaleidoszkópokra emlékeztet, másrészt a felvillanó élénkzöld foltok miatt a lomb között beszűrődő napsütésre is.

Nem is csoda, hogy a kertben fényképeztük le.


A színe csak ott látszik, ahol kitöltöm mögötte a hátteret, egyébként olyan lenge csipkés, hogy szinte teljesen áttetsző.




Azért a piros műanyagcsipesz is ott van a szeren, de itt jobban látszik a kendő egyben.


Vállra véve ilyen elegáns.


Az öcsém meg ennyire hülye :-D

2016. június 2., csütörtök

További ezek+azok

Most úgy néz ki, mintha május eleje óta nem is csináltam volna semmit, pedig egyébként de, folyamatosan. Például az unokanővérem szülinapjára is horgoltam két edényfogót. A minta a múltkor egyszer már bevált (Bea könyvéből), a fonal is ugyanaz (Drops Belle és Muskat), mert maradt még a konyharuha után, és egyébként is, nyertes csapaton minek változtassak. Annyit azért kipróbáltam, hogy az egyik edényfogónál a piros Muskat lett a főszín, így is tök jól néz ki, bár a Muskat annyira azért nem puha, mint a Belle. De egy edényfogónál ez talán nem olyan nagy katasztrófa, inkább legyen jó hőszigetelő. Vastag pamut lévén pedig remélem, erre se lesz panasz.




Minta: edényfogó Kenyó Bea Horgolt ez+az című könyvéből
Fonal: Drops Muskat és Belle
Tű: ajaj, talán 4 mm, de nem mernék rá megesküdni

Megjegyzés: Bea olyan rendes, hogy a könyvében minden színváltásnál elvágja és eldolgozza a fonalat. Én erre nem bírtam magam rávenni, mindig végigvezettem az elütő színt, hogy kevesebbet kelljen a végén behúzogatni. Megyek is a sarokba :-)